Дієтологи розповіли, чому за один раз не можна з’їдати понад 7 картоплин

Скільки можна їсти картоплі без шкоди для здоров'я, розповіли лікарі, інформує Ukr.Media.

Виявляється, не більше 420 грамів за раз. Картопля — не ліки, перевищення дози яких може бути небезпечним або навіть смертельним, і не кава, в якій міститься потенційно шкідливий для здоров'я кофеїн. Однак картопля — дуже калорійний продукт.

Якщо їсти її щодня у великих кількостях, можна спровокувати розвиток ожиріння. Особливо це стосується жінок. Максимально допустима порція картоплі, щоб не переїдати, — 420 грамів за один раз. Це приблизно 7 середніх картоплин.

Але краще з'їдати половину цієї порції плюс інші продукти — м'ясо, рибу, овочі тощо. Зайве захоплення картоплею істотно підвищує ризик розвитку діабету — споживання цього крохмалистого овочу веде до підвищення рівня цукру в крові. А людям, які вже хворі на діабет, взагалі заборонено вживати картоплю.

Більш корисною картопля є восени, коли її не так давно викопали із землі та ще не зберігали довго в приміщенні. Весняна картопля вже розгубила частину вітамінів і мікроелементів після зимового зберігання, а осіння — найкорисніша.

Картопля — джерело мінеральних речовин, які представлені кальцієм, магнієм, залізом, сіркою, хлором, натрієм, мікроелементами (йод, мідь, кремній, бром), розповіли дієтологи.

Джерело