Вживання моркви по-корейськи не протипоказане здоровим людям, проте рекомендується, щоб порція не перевищувала 150 грамів, оскільки у страві міститься велика кількість солі та приправ, повідомили дієтологи, інформує Ukr.Media.
Маринована по-корейськи морква, крім рослинної олії, гострих приправ та спецій, містить велику кількість харчової солі, тому навіть здоровій людині рекомендується це враховувати та обмежити порцію страви.
Дієтологи зазначили, що калорійність цієї страви відносно невелика і становить у середньому 140 кілокалорій на 100 г продукту. Здоровій людині за умови помірного споживання протипоказань для включення цієї страви до раціону немає, проте людям з різними хронічними захворюваннями необхідно проконсультуватися з питання вживання гострих та солоних страв із лікарем.
Лікарі підкреслили, що сама морква містить велику кількість корисних для організму харчових речовин, зокрема в ній містяться каротиноїди, які є попередниками вітаміну А і мають потужні антиоксидантні властивості. Вони захищають клітини організму від пошкоджень та сприяють зростанню та оновленню клітин епітеліальних тканин.
При цьому особливо хочеться відзначити важливість правильного приготування та теплової обробки страв з морквою. Вітамін А належить до жиророзчинних вітамінів, тому додавання до страв жирів значно підвищує засвоєння каротиноїдів, пояснили експерти.
Крім того, вони зазначили, що морква містить велику кількість клітковини, яка потрібна організму для нормалізації роботи органів шлунково-кишкового тракту та регуляції ліпідного обміну. Вживання моркви сприятливо позначається на зростанні та оновленні клітин шкіри, волосся, нігтів, а також рогівки ока.
Крім каротиноїдів і клітковини, в моркві містяться вітаміни С, В1, В2, РР, мінеральні речовини, наприклад, калій і магній, які благотворно впливають на серцево-судинну систему. Вкрай важливо, щоб різні овочі та фрукти, в тому числі і морква, становили основу раціону здорового харчування кожної людини. Щодня дорослій людині необхідно вживати не менше 400 грамів різних овочів та фруктів.
Залиште відповідь