Склад продукту написаний на упаковці, але щоб переконатися в якості вершкового масла, можна провести кілька простих експериментів в домашніх умовах, інформує Ukr.Media.
Це можна зробити після того, як масло буде добре заморожене. Знадобиться ніж, стакан гарячої води і сковорода.
Перший спосіб. Заморозьте вершкове масло, потім дістаньте і спробуйте розрізати його ножем. Якщо воно буде ідеально піддаватися, то перед вами більше не масло, а маргарин з великою кількістю рослинних олій.
Справжнє вершкове масло при нарізанні буде кришитися і ламатися.
Другий спосіб. Також можна залити шматочок масла окропом і дочекатися повного розчинення.
Якісне вершкове масло дасть воді молочний відтінок, а на поверхні буде молочний жир, а не плівка рослинної олії.
Третій спосіб. Звертати увагу на наявність вологи і колір після того, як дістанете його з морозилки. У справжнього масла на поверхні утворюються краплі води.
Що стосується кольору, то якісне масло набуває жовтуватого відтінку, якщо трохи побуде при кімнатній температурі.
Четвертий спосіб. Добре розігрійте сковороду і киньте шматочок масла. Справжнє масло буде пахнути молоком і пінитися.
Залиште відповідь