М'які та повітряні оладки з медом, сметаною чи варенням — це смачний варіант сніданку чи перекушування. При цьому процес приготування тіста досить простий, але якщо трохи відхилитися від рецепта, то легко зіпсувати страву, інформує Ukr.Media.
Наприклад, деякі новачки у кулінарії скаржаться, що страва виходить гумовою. Але щоб не допустити такої проблеми, треба пам'ятати деякі правила.
Насамперед треба пам'ятати, що усі продукти для тіста мають бути кімнатної температури, а значить, що за пів години до початку готування їх треба дістати з холодильника. Кефір можна навіть нагріти, щоб посилити і прискорити процес бродіння, так оладки вийдуть пишнішими.
Борошно треба обов'язково просіяти.
Ще одне правило полягає в тому, щоб дати готовому тісту настоятися близько 30-40 хвилин. Нехай процес бродіння триває довше, щоб результат був якіснішим.
Також кулінари зазначають, що не варто після цього перемішувати масу. Відразу треба переходити до випікання частування.
Якщо хочеться приготувати оладки з начинкою, то не варто переборщувати. Якщо додати забагато додаткових компонентів, це може порушити консистенцію тіста.
Останнє правило відмінних оладок передбачає використання якісної та попередньо розігрітої сковороди з олією. Краще надавати перевагу посуду з чавуну з товстими стінками та дном, щоб тепло добре зберігалося та рівномірно розподілялося.
Залиште відповідь