Соняшникова олія — це популярний продукт, який завжди рятує під час смаження страв. Але мало хто знає про те, як правильно слід зберігати таку олію, інформує Ukr.Media.
Річ у тім, що продовжити термін життя продукту та зберегти його смакові якості можна в тому випадку, якщо тримати розкриту пляшку в холодильнику.
Все ж таки слід враховувати, що після розтину тари термін придатності соняшникової олії значно скорочується, але цей процес можна уповільнити, якщо тримати пляшку в холодильнику.
Поруч із плитою або в кухонній шафці олію тримати не варто.
Пов'язано це з тим, що через часті високі температури вона швидше зіпсується і набуде неприємного присмаку, а смажити їжу на ній після цього вже не можна.
Господині рекомендують виконати ще пару простих маніпуляцій, щоб продовжити термін зберігання олії.
Наприклад, олію потрібно відразу після розтину перелити в тару зі скла. Також можна відправити в ємність із олією горох або квасолю, щоб зберегти ефект свіжості надовго.
Залиште відповідь