На жаль, приготувати повітряні борошняні вироби вдається далеко не всім кулінарам, інформує Ukr.Media.
Часом оладки виходять надто тонкими: майже як млинці.
Чому оладки не виходять пухкими?
Використання холодних інгредієнтів
Багато господинь починають готувати оладки одразу після виймання продуктів з холодильника.
Це серйозна помилка. Кефір і яйця, що додаються до тіста, повинні мати кімнатну температуру.
Тому заздалегідь дістаньте ці продукти з холодильника, а ще краще трохи підігрійте кефір. Якщо ви проігноруєте рекомендацію, то оладки напевно вийдуть плоскими.
Неправильне додавання соди
Деякі кулінари-аматори насипають гідрокарбонат натрію прямо в кефір.
Це неправильно, адже в цьому випадку сода опиняється в кислому середовищі. Результатом стає отримання тіста, яке не дасть пухких оладок.
Хочете отримати повітряні? Тоді насипайте соду в готове тісто!
Небажання давати тісту "відпочинок"
Ви вчините неправильно, якщо почнете смажити оладки одразу після приготування тіста.
Кефірно-яєчно-борошняна суміш повинна "відпочити".
Залиште ємність з тістом "у спокої" хоча б на чверть години.
За цей час основа набуде ідеальної консистенції. В результаті оладки вийдуть пухкими і ніжними.
Залиште відповідь