Чому не можна пити пиво із солоною рибою і з чим краще його пити

Пиво з солоною рибою — популярна комбінація, яку багато людей обирають для вечірніх посиденьок. Однак експерти настійно рекомендують відмовитися від цього звичного поєднання, інформує Ukr.Media.

Солона риба та інші закуски з високим вмістом солі можуть негативно вплинути на ваше здоров'я. Вживання таких закусок разом із пивом призводить до затримки рідини в організмі, що може спричинити набряки.

Замість солоної риби експерти пропонують більш здорові альтернативи для закуски до пива. Відварені креветки, раки або кальмари є чудовим вибором. Смажені ковбаски, популярні в Німеччині, також підходять. Копчені сири і м'ясо можуть стати не тільки смачною, а й більш корисною альтернативою солоним закускам.

Дотримуючись цих рекомендацій, можна насолоджуватися пивом без шкоди для здоров'я та уникати неприємних наслідків.

Довідка: Закуска має складатися з м'ясних страв, продуктів, багатих на клітковину. На повний шлунок алкоголь всмоктуватиметься в кров поступово, що знизить ймовірність важкого отруєння і сильного алкогольного сп'яніння. Однак треба пам'ятати, що велика кількість їжі разом зі спиртним створює велике навантаження на підшлункову залозу, печінку, тому треба намагатися не переїдати.

Джерело