Чому не можна купувати нарізаний хліб: багато хто цього не знає

Чи варто нагадувати, що хліб в нарізці — всього лише маркетинговий хід. Він не смачніший, ніж простий буханець. Він просто зручніший: його потрібно тільки вийняти з пакета. Виникає відчуття помилкової економії часу. Подумайте самі: хіба довго нарізати хліб в домашніх умовах? І за такий трюк з покупця береться більше грошей. Але є у нарізки і інші недоліки, які можуть негативно позначитися навіть на здоров'ї, інформує Ukr.Media.

Хліб в скибочках псується значно швидше, ніж цілий буханець. Причина — площа для ураження цвіллю через нарізку збільшується. Тим більше і зберігається нарізка вдома, зазвичай, в поліетилені в холодильнику. Таке повітронепроникне і погано вентильоване пластикове сховище призводить до утворення конденсату всередині пакета — і хліб просочується вологою, не маючи можливості «дихати». Як підсумок — прискорюється процес появи і розмноження цвілі.

Але якщо нарізку витягнути з пакета, то вона зачерствіє значно швидше звичайної буханки. Причина — в нарізаному вигляді хліб віддає більше вологи навколишньому середовищу. Тому варто будь-який хліб після покупки відразу перекласти в полотняний мішок. Тоді він протримається довше. Якщо ж продукт став черствим, його можна відправити в мікрохвильовку, злегка змочивши водою.

Але найголовніше — при нарізанні хліба на комбінатах використовуються спеціальні ножі, які змащуються олією. Не всякий виробник готовий витрачати на таке мастило дорогу олію. Зазвичай — це дешевий аналог, який не призводить до сильного подорожчання хліба. В результаті, завдяки використанню олії при різанні, скибочки виглядають акуратними, не кришаться, не злипаються. На додаток вони можуть оброблятися консервантами, в складі яких присутній навіть етиловий спирт. Це необхідно для продовження терміну служби продукту. Тому нарізаний хліб стає для організму шкідливим.

Джерело