Чому не можна класти м’ясо птиці на верхню полицю холодильника

Курка — дієтичне недороге м'ясо, яке ми використовуємо в раціоні майже щодня. Бульйони, салати, смажена і запечена курка займає, мабуть, одне з перших місць серед споживачів. Але також лідирує і як один з найбільш небезпечних харчових продуктів. На щастя, більшість з нас знає, що курку важливо добре прожарити і дотримується цього правила, інформує Ukr.Media.

А чи знаєте ви, як правильно зберігати курку

Коли ми приходимо додому з повними сумками продуктів, то намагаємося швидше розіпхати їх всі, де доведеться, не замислюючись ні про які правила. Тим не менш, вони є! І перше, яке слід запам'ятати: ніколи не кладіть сиру курку на верхню полицю холодильника! Пояснення дуже просте: кров і сік з курки будуть капати на інші продукти, які знаходяться на нижніх полицях, а ви цього навіть не помітите. Небезпечні бактерії можуть потрапити на вже готові страви або ті, які не потребують приготування. Наприклад, якщо нижче лежить шматок сиру або масла.

Просте правило для курки

Введіть в сім'ї просте правило — курку завжди на нижню полицю. Крім ризику поширення сальмонели і кишкової палички, вчені попереджають про патогенний мікроб під назвою Campylobacter, який може викликати гастроентерит, болі в животі, діарею і блювоту.

Мити курку теж не можна

Саме тому експерти з харчових продуктів не рекомендують мити курку перед приготуванням і запевняють нас, що набагато надійніше піддавати м'ясо відразу ж тепловій обробці: тобто ретельно варити, смажити, запікати і тушкувати.

Річ у тім, що бактерії легко поширюються з краплями води, і, коли ми промиваємо птицю під струменем води в мийці, можуть легко перейти на робочі поверхні і посуд.

Також після контакту з сирим м'ясом обов'язково мийте руки.

Джерело