Чому мудрі куховарки ніколи не виливають огірковий розсіл

Сучасні господині, розпещені великою кількістю товарів на полицях продуктових магазинів, не знають елементарних речей, якими володіла кожна перша кухарка в СРСР, інформує Ukr.Media.

Це тепер огірковий розсіл відправляють в каналізацію. А тоді можна було приготувати як мінімум три страви.

Домашня гірчиця

Можна було приготувати такий соус, який раз і назавжди вирішував проблему нежиті і закладеного носа. Анітрохи не соромлячись, домашню гірчицю мазали прямо на хліб і їли вприкуску з першими стравами.

Маринований лук

Це якраз протилежний випадок. Наприклад, коли потрібно приготувати салат зі свіжою цибулею, а він гіркий і зліше домашньої гірчиці, наріжте його, залийте гарячим розсолом і дочекайтеся, коли охолоне.

Лук буде соковитий і хрусткий, але вже не гіркий.

Маринад для м'яса

Немає нічого простішого, ніж замаринувати м'ясо для шашлику чи інших страв прямо в розсолі. Так можна замочити м'ясо перед варінням.

Йдуть залишки крові, і бульйон виходить світлим.

Випічка

Сказано трохи голосно, так як на розсолі можна приготувати всього лише печиво. Знадобиться стакан розсолу, стакан цукру, стакан рослинної олії, 4 склянки борошна і 1 ч.л. соди.

Печиво випікають в духовці, розігрітій до 200 градусів.

Розсольник і солянка

Ну і як же можна приготувати нормальний розсольник або солянку без цього інгредієнта? Смак першої страви з розсолом виходить більш насиченим.

Джерело