Чому фастфуд посилює схильність підлітків до озлобленості

У фастфуди, напівфабрикати і продукти з трансжирами нерідко додають особливий різновид солі. Через неї, на думку фахівців, людина і стає більш агресивною, інформує Ukr.Media.

У дослідженні наголошується, що діти підлітки, які їдять багато шкідливих продуктів (фастфуд, продукти з трансжирами, напівфабрикати), агресивніше однолітків. За словами доктора і професора Гюнера Сенмеза, подібна їжа дійсно підвищує схильність до насильства. Через подібну їжу у людини виникає нестача вітаміну С, вітамінів групи B, магнію, фолієвої кислоти, марганцю. В результаті погіршується настрій і менше виробляється в мозку серотоніну.

Крім того, любителі шкідливої їжі не вживають фрукти і овочі. Також у таких людей формується залежність від фастфуду і виникає нестача марганцю і магнію.

Китайська сіль (глутамат натрію) вважається одним з інгредієнтів, з якого готують чипси, фастфуд та інші шкідливі закуски (а також сосиски, ковбаси, крекери, мітболи, супові концентрати). Саме через неї така їжа стає небезпечною для здоров'я. Річ у тім, що подібна сіль посилює апетит, пригнічує відчуття ситості, викликає звикання. Також через ці інгредієнти люди починають відмовлятися від корисних продуктів.

Джерело