Банани дозрівають дуже швидко. Деякі деталі — наприклад, небажане сусідство з іншими фруктами — прискорюють цей процес, інформує Ukr.Media.
Щоб банани не темніли завчасно, їх потрібно тримати подалі від джерел етилену. Цей газ виділяють усі фрукти в процесі дозрівання. Етилен прискорює зміну кольору шкірки, що призводить до зміни кольору шкірки з жовтого на коричневий або чорний. Банани особливо чутливі до цього процесу, тому вони стрімко псуються поряд з яблуками та грушами.
Бананам не підійде надто тепле і вологе середовище, але не підійде і холодильник. Слід знайти сухе та прохолодне місце. Темна шафа на кухні — чудове рішення.
Для продовження терміну придатності місце з'єднання бананів у зв'язці рекомендується обгорнути харчовою плівкою або целофановим пакетом. Це допоможе запобігти перезріванню через етилен, що виділяють самі банани.
Залиште відповідь