Експерт, професор і фахівець із безпеки харчових продуктів Бенджамін Чепмен розповів, чи потрібно мити свіжі курячі яйця. За його словами, їх не варто мити перед тим, як розбивати для приготування їжі, інформує Ukr.Media.
"Немає жодних причин для миття яєць з точки зору безпеки", — каже Чепмен.
Він додав, що миття шкаралупи може бути поганою ідеєю, адже якщо зовні яйця є щось стороннє, приміром, сальмонела ентерітідіс, то воно може потрапити всередину яйця під час миття.
"Споживачам не обов'язково і не рекомендується мити комерційно упаковані яйця, і це може фактично збільшити ризик забруднення, оскільки вода для миття може "всмоктуватися" всередину яйця через пори в шкаралупі", — рекомендують у Міністерстві сільського господарства США.
Чепмен каже, що комерційні яйця, придбані в США, миють перед пакуванням.
Що робити, якщо яйця виглядають брудними?
Експерт радить почистити та промити такі яйця, проте обережно. Це можна зробити перед їхнім зберіганням у холодильнику під проточною водою, яка тепліша за самі яйця.
"Якщо потрібно, очистіть їх щіткою", — радить він.
Також після цього варто переконатися, що вони повністю висохли, перш ніж зберігати їх у холодильнику.
Як дізнатися, що яйця вже зіпсувалися?
Якщо додавати яйця до страв, які вже не дуже свіжі, то це не нестиме жодної загрози, тому їх цілком можна використовувати у випічці.
"Коли яйце старіє, жовток або білок яйця може не тримати форму і бути більш рідким, ніж очікувалося. Але їх все одно можна безпечно вживати в їжу. Можливо, ви просто захочете зарезервувати старі яйця для страв, де вони будуть просто інгредієнтом, а не, скажімо, прикрасою тарілки", — підкреслює Чепмен.
Залиште відповідь