Чи можна залишати рис у заводській упаковці та як довго його зберігати

Є продукти, які "живуть" на кухні майже вічно. Рис до них не належить. Нутриціологи розповіли, як правильно вибрати якісну крупу і як її зберігати, інформує Ukr.Media.

Так, у магазині варто звертати увагу на рис у прозорій упаковці — так буде простіше роздивитися зерна. Вони мають бути блідо-білого кольору. Яскраво-білі зернятка свідчать про те, що рис не дозрів, після варіння він залишиться твердим.

Крім того, рисові зерна мають бути приблизно однакового розміру та форми, серед них не повинно бути розколотих або потрісканих, додали експерти.

Але важливо не тільки вибрати хороший рис, але й зберегти його якість. Продукт слід використати протягом 6-12 місяців (залежно від сорту). Найкраще місце для рису — сухе, темне, прохолодне. Залишати крупу в пакеті не варто, так вона виявиться вразливою перед вологою, сторонніми запахами та комахами. Нутриціологи порадили прибирати рис у контейнер з герметичною кришкою.

Джерело