Багато господинь віддають перевагу гречці, як базовому гарніру або навіть каші, інформує Ukr.Media.
Річ у тім, що цей різновид крупи має відразу кілька переваг.
Зокрема, варто відзначити невисоку вартість продукту, його прекрасні смакові якості, а також відносну простоту приготування.
Однак часом у господинь виходить чудовий гарнір, де кожна крупинка має пружний вигляд і тримає форму. В інших же господинь виходить справжнісінька "розмазня". Як виявилося, це пов'язано з тим, у якій воді варити крупу.
Якою має бути рідина для варіння гречки?
Якщо ви хочете, щоб гарнір добре тримав форму, то відправляти крупу в холодну воду стане не найкращою ідеєю. У такому разі гречка просто "розмажеться". Крупа активно вбирає вологу і стає дуже в'язкою.
З цієї причини досвідчені господині чекають кипіння і тільки після цього вводять потрібну кількість гречки в каструлю.
Також є ще одна хитрість, яка допоможе поліпшити якість гречки.
Перед варінням крупу потрібно хоча б десять хвилин потримати в холодній воді. У такому разі у вас вийде приготувати неймовірно якісний гарнір.
Залиште відповідь