Цей метод приготування спаржі шкідливий для здоров’я

Виявляється існує метод приготування спаржі, який може призвести до утворення небезпечних токсинів. Що може суттєво нашкодити вашому здоров'ю, інформує Ukr.Media.

Зелена або біла спаржа — довгий овоч уже зрізаний, його можна знайти на полицях супермаркетів. Однак, щоб повною мірою насолодитися смаком спаржі, є один вид приготування, якого слід уникати.

Цей метод приготування спаржі шкідливий для здоров'я

Білу спаржу традиційно готують у високій каструлі у воді з сіллю, дрібкою цукру і невеликою кількістю вершкового масла. Альтернативно її можна розрізати на кілька частин і приготувати у звичайній каструлі. Однак, якщо вам не подобається цей процес, ви також можете приготувати палички в духовці або на грилі.

Для цих варіантів часто використовується алюмінієва фольга. І це може мати погані наслідки.

Наприклад, алюмінієва фольга або речовини, що поглинаються з неї з їжею, можуть бути шкідливими для здоров'я.

Будь-кому, хто хоче скоротити споживання алюмінію, слід ощадливо використовувати матеріали, що контактують із харчовими продуктами, без покриття, антиперспіранти та косметичні продукти, що містять алюміній.

Ризик особливо зростає при приготуванні спаржі в алюмінієвій фользі з сіллю і лимонним соком, як робить більшість господинь. Не допускайте контакту кислих і солоних продуктів з алюмінієм.

Причина цього в тому, що алюміній виходить із фольги під час контакту з харчовими продуктами, що містять кислоту або сіль. Це означає, що він потрапляє в їжу і в організм під час вживання. Згодом, якщо споживання алюмінію занадто велике, це може мати шкідливий вплив на нервову систему або розвиток кісток.

Існують альтернативи алюмінієвій фользі як для гриля, так і для запікання. Під час запікання можна використовувати папір для випічки. Наприклад, при приготуванні на грилі можна використовувати шампур, сковороду або кошик.

Джерело