Це найнебезпечніший продукт, який значно підвищує ризик інсульту

Експерти попереджають, що вживання популярного інгредієнта під час їжі може підвищити ризик інсульту через підвищення артеріального тиску. Вам потрібно скоротити вживання солі, оскільки інсульт вважається невідкладною медичною допомогою, що вимагає швидкого реагування, а профілактика краще, ніж лікування, інформує Ukr.Media.

Інсульт являє собою серйозне небезпечне для життя захворювання, яке виникає, коли припиняється кровопостачання частини мозку. Погані рішення щодо способу життя можуть бути спусковим гачком для цієї невідкладної медичної допомоги.

Хоча гострі страви не обов'язково шкідливі для вас, надмірне вживання солі може збільшити ризик інсульту. Якщо ви віддаєте перевагу тримати сільничку замкненою в кухонній шафі, можливо, ви щось зрозуміли. Забагато солі може в кінцевому підсумку призвести до інсульту. Сіль є найбільшим джерелом натрію в раціоні, а забагато натрію сприяє високому кров'яному тиску що, своєю чергою, збільшує ризик серцевого нападу та інсульту.

За оцінками, 80 відсотків серцево-судинних захворювань можна запобігти. Більш того, споживання солі є "контрольованим фактором ризику номер один для високого кров'яного тиску".

Причина, по якій сіль підвищує кров'яний тиск, зводиться до затримки води. Вживання занадто великої кількості солі збільшує кількість води в крові, що призводить до додаткового тиску на стінки кровоносних судин.

Джерело