Більше гречку не варимо і не смажимо — оригінальний та дуже смачний рецепт вечері

Якщо ви любите гречку, і шукаєте нові рецепти з цією крупою, ви просто зобов'язані спробувати приготувати її за цим незвичайним рецептом. Для смачної і ситної страви гречку навіть не потрібно варити, вона буде запікатися разом з овочами і яйцем у звичайних скляних банках. Блюдо готується елементарно і виходить дуже смачним!

Інгредієнти:

  • крупа гречана — 200 гр;
  • часник — 1 зубчик;
  • цибуля — 1 головка;
  • рослинна олія — 50 мл;
  • морква — 1 шт;
  • картопля — 1 шт;
  • бульйон — 100 мл;
  • яйце — 3 шт;

Приготування:

Промиту гречку залийте 500 мл окропу. Додайте до гречки сіль і залиште на 10 хвилин, інформує Ukr.Media.

Подрібнені цибулю і часник обсмажте на рослинній олії. Додайте до овочів нарізану соломкою моркву і нарізану дрібними кубиками картоплю. Посоліть овочі за смаком і обсмажте до повної готовності.

У скляні банки об'ємом 0,7 літра викладіть по 3-4 столових ложки готових овочів.

Доповніть банки запареною гречкою і додайте в кожну по 35 мл бульйону, зверху викладіть по 1 сирому яйцю.

Накрийте банки кришками з фольги. У кожній кришці за допомогою зубочистки зробіть численні отвори.

Поставте блюдо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, і готуйте 30 хвилин.

Смачного!

Джерело