Аромат почують навіть сусіди: інгредієнт, який варто додати до сала під час запікання

Зробити запечене в духовці сало допоможе один несподіваний інгредієнт, інформує Ukr.Media.

За ним, за словами відомого українського кулінара Євгена Клопотенка, слід вирушати прямо в аптеку, адже йдеться про запашну польову ромашку.

Запікати сало з такою «спецією» можна не тільки в духовці, а й на відкритому вогні, обов'язково у фользі.

Для страви годиться не тільки чисте сало, а й підчеревина — сало з прошарками м'яса.

Важливо: через ромашку сало може набути небажаної гіркоти, тому кількість цього інгредієнта потрібно суворо контролювати.

На 500 г сала потрібно брати не більше, ніж одну столову ложку висушеної ромашки.

Ще вам знадобляться пластівці перцю чилі, чорний перець і, звісно ж, сіль — її має бути багато, щоб вистачило на щедре натирання шматка сала.

Щоб приготувати запечене сало в духовці, попередньо розігрійте її до 180 градусів. Запікайте пів кіло сала потрібно протягом 35-40 хвилин. Не забудьте активувати функцію конвекції.

Цю страву слід вживати холодною, нарізавши її тонкими скибочками. Вона чудово підходить для перекусу, а ще її зручно брати з собою.

Джерело