Що додати в терту картоплю, щоб деруни були соковиті та смачні

Ідеальні деруни відрізняються хрусткою скоринкою, золотистим кольором і насиченими смаком і ароматом. Існує безліч рецептів поліпшення цієї страви. Однак для тих, кому набрид класичний рецепт, пропонуємо приготувати деруни по-новому, інформує Ukr.Media.

Основними інгредієнтами в дерунах є картопля, борошно, яйця і цибуля. Однак розбавити смак страви допоможе сир і часник.

Так у вас вийдуть неймовірно смачні картопляні оладки з сиром. При цьому процес приготування сирних дерунів не відрізняється від класичного рецепта.

Для цього 8-10 картоплин, промиваємо і очищаємо від шкірки. Натираємо картоплини на дрібній тертці. Отриману масу віджимають і додають до неї 100 г натертого сиру.

Подрібнюємо часник і також відправляємо його до картоплі. Туди ж додаємо сире яйце, сіль і перець за смаком.

Тісто ретельно перемішується і відправляється на розпечену сковороду.

Викладати деруни варто окремо. Так їх скоринка буде довше залишатися хрусткою.

Джерело