Ось кілька порад, які використовують винні експерти і сомельє для дегустацій. Їх можна використовувати і для звичайних столових вин, інформує Ukr.Media.
Новий світ і Старий світ
Якщо ти не розумієш занадто сухі вина, спробуй вина Нового Світу: це неєвропейські вина, наприклад, Аргентини, Чилі, Пар і Каліфорнії. Вони ростуть найчастіше в більш спекотних місцевостях, а значить їх смак більш солодкий і насичений. Так тобі буде легко перейти з солодких на сухі вина і ти жодного разу не пошкодуєш.
Температура
Всі вина мають свою температуру подачі: білі подають при температурі 8-10 градусів, червоні — від 14 до 20. Але легше буде запам'ятати, що біле вино краще зберігати в холодильнику, а червоне — ні. Не тримай келих за ємність, а тільки за ніжку. Так ти перегріваєш вино понад міру, адже температура тіла — 36.6 градусів. Так ти зіпсуєш смак.
Келих
Пити з красивого келиха щонайменше приємно. А ще хороші келихи влаштовані таким чином, щоб зберегти і підкреслити всі головні смакові і ароматні характеристики напою.
Повітря
Червоним, витриманим винам потрібно дати "подихати". Відкрий пляшку за півгодини до вживання, це дозволить вину максимально розкрити свої достоїнства. Так само можеш трохи кружляти келих, збовтуючи в ньому вино. Це допоможе йому швидше насититися киснем.
Три головні характеристики
Вино — це тонке поєднання аромату, смаку і присмаку і саме в такому комплексі потрібно сприймати напій. Обов'язково відчуй його аромат, покатай краплю вина мовою і прислухайся до емоцій після. Ось побачиш, наскільки більш багатогранними стали враження.
Фудпейринг
Фудпейринг — це поєднання їжі і вина. Під кожне вино є страви, які підкреслюють його смак, а воно в свою чергу підігріває апетит і відкриває кращі смакові характеристики страви. У білих вин зазвичай це риба, птиця, біле м'ясо, м'які сири, у червоних — витримані сири, червоне м'ясо, тунець.
Залиште відповідь