Заодно — поділюся секретом, як досягти таких от дірочок на млинцях без борошна (ми любимо саме такі), інформує Ukr.Media.
В якості основи для млинців нам знадобиться пророщена (або, якщо не хочете заморочуватися замочена на 3 години) ЗЕЛЕНА гречка.
Крупу миємо і замочуємо в мисці на ніч. Я ставлю в тепле місце до батареї, води наливаю так, щоб зерно було нею повністю покрите;
На порцію у 20 млинців я беру 2 склянки вже "живої" гречки. Вона має проклюнутися. Якщо вам ніколи цим займатися — просто замочіть крупу на 3 години;
1 склянка ряжанки або кефіру (напевно, можна і з молоком, але я люблю млинці на кисломолочці);
2 курячих яйця;
Змішуємо гречку з кефіром і збиваємо блендером до однорідної маси;
Додаємо яйця, сіль, цукор (у мене мед). Тут я вам не скажу точних пропорцій — орієнтуйтеся на свій смак;
Знову все збиваємо занурювальним блендером в однорідну масу і починаємо смажити млинці;
Маленький секрет:
Якщо ви хочете млинці з дірочками, то знімайте з поверхні тіста ось цю от пухирчасту масу і одразу відправляйте її на гарячу сковороду! Немає пухирців? Ще раз збийте масу блендером (буквально 3 секунди) і продовжуйте знімати тісто зверху ємності.
В даний рецепт я не додавала олію, але ви можете це зробити. Віддаю перевагу змащуванню сковороди перед смаженням за необхідності.
Що зі смаком?
Ні, звичного смаку гречки немає зовсім, млинці як млинці. Але післясмак "трав'янистий" — мабуть, через пророщування зерна. Якщо фарширувати такі млинці або їсти зі сметаною, наприклад, то й непомітно зовсім, що звичного борошна там і зовсім немає.
Спробуйте, раптом і вам сподобається!
Залиште відповідь