Три безглузді дії під час смаження печериць, які роблять гриби гумовими та водянистими

Мабуть, кожен гурман хоче навчитися готувати смажені печериці так, щоб страва завжди виходила ароматною і рум'яною, інформує Ukr.Media.

На жаль, часто гриби, приготовані на сковороді, виходять не стільки смаженими, скільки вареними.

Крім того, страва нерідко стає "гумовою" і несмачною.

Це відбувається через помилки, які допускають багато кулінарів-аматорів до і під час обсмажування печериць.

Експерти в галузі кулінарії перелічили зайві дії, через які смажені печериці виходять не найапетитнішими, а також не такими підсмаженими й не такими ніжними, як хотілося б.

Довге миття

Зрозуміло, що перед смаженням печериці треба позбавити від бруду.

Але процес миття не повинен бути надто довгим. Потримайте друшляк з грибами під струменем води буквально кілька секунд. А потім покладіть продукт на паперовий рушник, щоб прибрати зайву вологу.

Якщо печериці не дуже брудні, то варто обмежитися такою дією: протерти гриби чистим і вологим шматком тканини.

Річ у тім, що через зайву вологу гриби не вийдуть ароматними, оскільки не будуть обсмажуватися, а будуть варитися.

Використання кришки від сковороди

Під час смаження печериць сковорідку в жодному разі не можна накривати кришкою.

В іншому випадку страва не вийде підсмаженою і рум'яною.

Раннє додавання солі

Щоб печериці зберегли помірну соковитість і м'якість, їх не можна солити надто рано.

Зробити це варто на завершальному етапі термічної обробки грибів.

В цьому випадку печериці набудуть ідеальної консистенції, а заодно не будуть варитися в рано виділеній волозі.