Копійчана спеція, яку потрібно додати до звичайної гречаної каші, щоб вона стала дуже смачною

Сучасні господині навчилися варити гречку ніжною, ароматною та розсипчастою. Однак про те, як можна покращити смак улюбленої каші знають лише одиниці, інформує Ukr.Media.

А зробити це можна за допомогою однієї простої спеції, яка є практично на кожній кухні. Саме вона здатна в рази зробити гречану кашу смачнішою та ароматнішою.

А цей інгредієнт — звичайна куркума.

Ви й не здогадувалися, що куркума і гречка ідеально гармонують одна з одною.

Як готувати

Крупу потрібно добре промити й відкинути на друшляк, давши воді ретельно стекти. Потім висипати гречку на суху сковороду і на середньому вогні трохи обсмажити. Без олії.

Після залити водою (якщо дозволяє висота сковороди або пересипати в іншу каструлю) у пропорціях 1 до 2.

Як тільки каша закипить, додати до свого смаку сіль, а вогонь зменшити до мінімуму. Крупа повинна готуватися повільно, томитися. Саме при такому приготуванні гречка вийде смачною і розсипчастою.

У відповідному посуді змішати розтоплене вершкове масло та 1 чайну ложку куркуми. За 5 хвилин до кінця приготування потрібно додати масло з куркумою в кашу і перемішати.

Не поспішайте прибирати каструлю з гречкою з плити. Вогонь можна вимкнути, а посуд з кашею укутати рушником і дати час настоятися ще 10 — 15 хвилин.

Така гречана каша виходить смачною без м'яса, курки або риби. Ароматна, розсипчаста і дуже смачна.