Замість борошна чи манки додайте до сирної запіканки несподіваний інгредієнт

Сирна запіканка — ідеальна страва для сніданку або вечері, шматочок запіканки можна покласти дітям до школи або взяти на роботу як перекус. І якщо зазвичай запіканка готується з додаванням борошна чи манної крупи, то сьогодні пропонуємо оригінальний рецепт запіканки з незвичайним інгредієнтом, який зробить текстуру та смак ще цікавішими, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • сир — 700 г;
  • яйця великі — 3 шт;
  • сіль — щіпка;
  • сметана — 100 г;
  • цукор — 50-100 г;
  • ванільний цукор — 20 г;
  • варений рис — 300 г;
  • сіль — щіпка.

Приготування:

Розділіть яйця на білки та жовтки. До сиру додайте жовтки, сметану, ванільний цукор та цукор до смаку. За допомогою занурювального блендера перетріть усі інгредієнти: необхідно отримати однорідну масу без грудочок.

Додайте в сирну масу рис, зварений без солі та ретельно перемішайте.

Збийте білки із щіпкою солі до отримання повітряної білої маси. Обережно введіть білки в сирну масу.

Вистеліть дно форми для випікання пергаментним папером, бортики змастіть вершковим маслом і злегка присипте борошном.

Викладіть сирну масу у форму і відправте в духовку, попередньо розігріту до температури 180 градусів, на 40-45 хвилин.

Коли запіканка трохи охолоне, дістаньте її із форми. Таку оригінальну запіканку з рисом можна подавати з варенням, сметаною або смачним соусом, приготовленим зі сметани та згущеного молока.

Джерело