Особлива технологія приготування: квашена капуста зберігатиметься майже рік, залишиться хрусткою і не потемніє

Досвідчені господині поділилися рецептом смачної квашеної капусти. Цей метод вважається знахідкою — не потрібно додавати ні цукор, ні оцет, жодних зайвих інгредієнтів, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти на 7 банок об'ємом 3 літри:

  • капуста пізніх сортів — 4 качани (кожен вагою 3,3-3,5 кг);
  • морква соковита — 4 штуки (кожна по 200-250 г);
  • сіль — 1 банка об'ємом 500 мл (близько 600 г);
  • вода чиста холодна — 10 літрів.

Очищаємо всю капусту від верхнього брудного листя, розрізаємо навпіл і шаткуємо. Моркву миємо, очищаємо і подрібнюємо на крупній тертці. Відразу в миску складаємо всі овочі.

Для приготування розсолу використовуємо чисту воду, можна пропустити через фільтр або набрати води з джерела. Воду беремо холодну, підігрівати не потрібно і розчиняємо в ній сіль. Даємо хвилинку постояти і рівно половину виливаємо в капусту з морквою. Не доливайте більше, через 10-15 хвилин капуста від солі просяде і буде вся в розсолі. Залишаємо капусту на 40 хвилин.

Поки капуста настоюється і втрачає об'єм, підготовлюємо банки — миємо содою, споліскуємо холодною водою і залишаємо в перевернутому вигляді, щоб вода стекла.

Перекладаємо капусту в чисті банки через 40 хвилин, не мнемо. Злегка трясемо банки, щоб капуста лягла щільніше. Заливаємо капусту розсолом, щоб все було покрито і поки залишаємо.

Капусту в банках залишаємо в прохолодному місці на 10-14 днів, накриваємо при цьому щільними капроновими кришками.

Джерело