Картопля в духовці з хрусткою скоринкою

А божественний часниковий аромат запеченої картоплі це щось. Така картопля обов'язково сподобається всій вашій родині, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • картопля -10-12 шт.
  • сіль — 1ч.л.(з гіркою)
  • розмарин — 1ч.
  • олія — 3ст.л.
  • вершкове масло -3 ст.л.
  • лід — 200 гр.
  • вода крижана — 2 літри
  • чорний перець — за смаком

Приготування:

Картоплю середнього розміру приблизно 10-12шт очистимо, якщо крупну можна розрізати на частини. Кладемо в каструлю і заливаємо холодною водною, чим холодніше, тим краще і додаємо лід грам 200, додаємо 1ч. л. солі з гіркою, закриваємо кришкою та залишаємо на 5-7 хвилин. Така процедура потримати картоплю в крижаній солоній воді допомагає вивести крохмаль з картоплі і скоринка у готової картоплі виходить хрустка, а серединка м'яка. Пройшло 7 хвилин каструлю з картоплею ставимо на вогонь, знімаємо накип. З моменту закипання варимо рівно 3 хвилини, не більше і вимикаємо, відразу зливаємо воду.

3 зубчики часнику поріжемо. На лист наливаємо олію 3ст. л.

На олію посипаємо ароматні трави (наприклад розмарин 1ч.) та часник. Кладемо картоплю, зверху посипаємо чорним перцем кладемо ще вершкове масло приблизно 3ст. л. Ставимо в розігріту духовку і запікаємо до утворення скоринки, під час запікання картоплю перевертати не потрібно, готуємо на 200 градусів 40 хвилин.

Смачного!

Джерело