Багато хто звик просто варити картоплю у воді та солити, але досвідчені шеф-кухарі роблять інакше. Щоб надати страві особливого смаку, вони додають у каструлю додаткові інгредієнти, перетворюючи звичну страву на кулінарний шедевр, інформує Ukr.Media.
Шеф-кухарі поділилися секретами, як зробити відварну картоплю смачнішою та ароматнішою. Незвичайні добавки надають коренеплоду нової текстури та насиченості, що робить його придатним навіть для ресторанного меню.
Щоб картопля вийшла красивого жовтого кольору, під час варіння додайте у воду куркуму. З таким гарним коренеплодом можна приготувати, наприклад, олів'є, а можна просто його посмажити або подати з маслом і кропом.
Для аромату у воду ще можна додавати часник. І якщо куркуму краще додавати наприкінці варіння, хвилин за десять, то часник додавайте одразу, розповіли шеф-кухарі.
І ще один лайфхак: щоб картопля зварилася швидше, додайте трохи рослинної олії в киплячу воду. Вона створює плівку на поверхні води, що допомагає утримувати тепло і прискорює процес варіння.
Крім того, олія надасть картоплі ніжнішої текстури та легкого блиску. Достатньо додати 1-2 чайні ложки на каструлю. Це нехитрий прийом, який не тільки економить час, а й покращує смак страви.
Залиште відповідь