Будете надійно захищені від застуд та нудьги: восени та взимку їжте ці продукти

Правильно складений раціон дозволить уникнути захворювань у сезони, що відрізняються сильними морозами, вітрами, високою вологістю та дефіцитом сонячного світла, інформує Ukr.Media.

Розберемося, які продукти потрібно вживати восени та взимку.

Квашена та морська капуста

Квашена багата на вітамін С, корисний для імунітету, а морська містить вітамін В, що регулює роботу надниркових залоз і рівень гормону адреналіну. Морські водорості також багаті на йод.

Картопля

Популярний коренеплід містить калій, що покращує кровообіг. Для збереження всіх корисних властивостей краще зварити або запекти в мундирі.

Мед, особливо у поєднанні з імбиром

Перед виходом на вулицю в мороз рекомендується з'їсти ложечку меду з імбиром або чорним перцем — це допоможе не замерзнути та захистити від шкідливих мікробів.

Редька

Вона зміцнює стінки судин і багата на вітамін С, а також її вживання знижує ризик кишкових захворювань.

Гранат

Плід багатий на вітаміни групи В і допомагає справлятися зі стресами, знижує рівень холестерину і зміцнює імунітет.

Хурма

Смачний ніжний фрукт покращує роботу судин. Вживання хурми особливо рекомендовано тим, хто страждає від перепадів тиску, мігрені та метеозалежності.

Джерело