«Кілька важливих секретів»: За цим рецептом оладки завжди виходять пухкими, зовсім не жирними, м’якенькими та дуже смачними

Чи траплялося з вами таке, що замість пухких оладок у вас виходили "млинці-серветки", "масляні губки" або "гумові підошви"? Що потрібно робити, щоб цього не траплялося, інформує Ukr.Media.

Дотримуючись кілька важливих секретів приготування, ви отримаєте не пласкі млинці, а саме високі, пористі оладки з хрумкою скоринкою та м'якою серединкою. І найприємніше — вони зовсім не вбирають олію при смаженні!

Інгредієнти

  • Кефір — 500 мл
  • Борошно — 500 г (± 50 г)
  • Цукор — 1,5 ст.л.
  • Сіль 1/3 — 1/2 ч.л.
  • Сода — 2/3 ч.л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Олія — 2 ст.л. + для смаження

Приготування

Якщо хоч трохи відступити від рецепта — може нічого і не вийти. Це якраз той випадок, коли від зміни місць доданків результат ще й як змінюється!

Збиваємо вінчиком яйце, сіль і цукор. Потім додаємо теплий кефір. Саме теплий (!) — приблизно 35˚C. Знову перемішуємо.

Далі вливаємо в тісто олію.

Тепер поступово додаємо просіяне борошно. Поступово, не все відразу, ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.

Соду додаємо в самому кінці, коли тісто практично готове (!).

Якщо необхідно, додаємо ще борошна до потрібної консистенції і добре вимішуємо тісто. Воно має вийти густим!

Залишаємо тісто на столі на 30 хвилин і після цього не перемішуємо (!). Обережно набираємо тісто ложкою з краю.

Викладаємо на сковороду з розігрітою олією і обсмажуємо з двох боків на невеликому вогні до рум'яної скоринки.

Викладаємо на паперовий рушник. Оладки завжди виходять пухкими, завжди відмінно пропікаються і не вбирають зайву олію!

Смачного!

Джерело