Бутербродні намазки більше не будете купувати — рецепт за 10 хвилин просто, смачно та вигідно

Цей продукт розважливі виробники роблять завжди в малесеньких баночках від 100 до 150 гр, і цінники на перший погляд здаються більш менш доступними. Але ми з вами чудово розуміємо, що це тільки видимість, інформує Ukr.Media.

Погодьтеся, дорого виходить, та й мало це на сім'ю: всім по одному бутерброду намазав, і все паста закінчилася. (Про консерванти та підсилювачі смаку я краще навіть говорити не буду).

Тому мені захотілося спробувати приготувати щось подібне вдома. Почитала інгредієнти на баночці та приступила до експериментів. В результаті проб ми вдома обрали найсмачніший варіант. Саме його хочу сьогодні приготувати разом із вами.

Часу на приготування йде дуже мало, буквально 10 хвилин, продукти потрібні дуже прості, тому буду дуже рада, якщо ви одразу спробуєте. Обіцяю, буде смачно!

Приготування базового крему

Спочатку ми з вами приготуємо базову крем-пасту, а потім додамо до неї три різні смаки.

  • Беремо 100 гр молока, виливаємо в склянку для блендера, додаємо 200 мл олії та збиваю занурювальним блендером до утворення однорідної емульсії.

1. Ніж потрібно опустити на дно і піднімати нагору в міру загусання суміші.

2. Кількість олії можна збільшити, щоб суміш була густішою та кремоподібною.

  • До маси, що вийшла, додаємо 80-100 гр плавленого або іншого м'якого сиру, 1 ч.л. солі та 1 ч.л. цукру, 2 ч. л. лимонного соку (або 1 яблучного оцту), 0,5 ч. л. чорного меленого перцю.
  • Додаємо дрібно нарізану зелень. Кріп підходить ідеально, але це далеко не єдиний варіант: до різних наповнювачів можна додавати до смаку кінзу, розмарин, петрушку.

Додаткові наповнювачі

Пасту, що вийшла розкладаємо в три баночки. В одну додаємо 1 дрібно порізану мисливську ковбаску. З ковбасним смаком добре поєднується дрібно нарізаний в'ялений помідор і дрібка сухого часнику.

Для другої баночки в моїй морозилці знайшлося штук 10 заморожених варених креветок та 1 крабова паличка.

Для третьої я поклала слабосолену сьомгу — буквально столову ложку.

Можна залишити наповнювачі просто дрібно нарізаними. Але насправді, виходить смачніше їх перебити занурювальним блендером з пастою до більш однорідного стану.

Смачного!

Джерело