Як зберегти колір зелені в супі?

Дуже часто зелень я додаю одразу в каструлю. Коли суп уже готовий, відправляю в каструлю дрібно нарізану петрушку, кріп та зелену цибулю, інформує Ukr.Media.

Відразу знімаю каструлю з вогню і даю настоятися супчику. Після того, як суп постоїть під кришкою кілька хвилин, зелень втрачає свій яскраво-зелений колір.

Але тепер я використовую одну маленьку хитрість — і зелень у перших стравах залишається такою ж апетитною.

Перед тим, як зняти каструлю з вогню, додаю нарізану зелень і разом із нею щіпку соди. Перемішую.

Сода ніяк не вплине на смак супу, а ось вигляд його буде набагато апетитнішим!

Сода реально творить чудеса на кухні!

Вона перетворює цибулю на соус за кілька хвилин!

Вона допомагає зберегти колір відвареним овочам!

Дрібка соди прискорить процес варіння квасолі та гороху.

Джерело