Як швидко позбутися неприємного запаху цибулі з ротової порожнини

Цибуля входить до складу багатьох страв, а також смачна в сирому вигляді на бутерброді або в салаті, інформує Ukr.Media.

На жаль, вживання сирої цибулі викликає неприємний запах з рота, що робить нас не найкращими співрозмовниками. Як же бути? Ось корисні поради та рекомендації.

Правильний догляд за порожниною рота

  • Засобом першого вибору для позбавлення від типового присмаку цибулі в роті є комплексний догляд за зубами і порожниною рота. Найкраще використовувати зубну пасту з антибактеріальним ефектом і інгредієнтами, що забезпечують свіже м'ятне дихання.
  • Перед тим як приступити до чищення зубів, слід використовувати зубну нитку (найбільш ефективний варіант зі смаком м'яти). Більш трудомістка процедура обов'язково окупиться, адже ви видалите всі залишки їжі в міжзубному просторі.
  • Ретельно чистіть не тільки зуби, але і ясна, і внутрішню поверхню щік. На останніх особливо часто накопичуються найдрібніші залишки цибулі, які в значній мірі сприятимуть слабкому ароматному післясмаку в роті.
  • Крім того, не забувайте про язик. Найбільш ефективні спеціальні засоби для чищення язика. Помістіть насадку-ложку на задню частину язика і обережно проведіть ним до кінчика. Повторюйте цей рух до тих пір, поки наліт на язиці не зійде повністю. Потім прополощіть рот рідиною для полоскання.

Домашні засоби

  • Випийте склянку молока, з'їжте білий йогурт або невелику чашку чистого сиру. Деякий час тримайте в роті молоко (або ложку йогурту і сиру) і переміщайте його вперед і назад. Молочнокислі бактерії — це перевірений і випробуваний засіб протидії впертому запаху цибулі.
  • Спробуйте нейтралізуючий молочний напій з травами. Дрібно наріжте трохи петрушки, зеленої цибулі і свіжу гілочку кропиви. Приправте невеликою кількістю перцю і відразу випийте.
  • Пожуйте свіжу петрушку, кілька свіжих листочків шавлії або жменю насіння фенхелю. Ефірні олії в їх складі добре справляються з запахом цибулі.
  • Очистить шматочок свіжого імбиру, наріжте його скибочками і залийте 0,5 л гарячої води. Дайте суміші настоятися від 15 до 30 хвилин, а потім пийте як чай. В якості альтернативи можете пожувати шматочок зацукрованого імбиру.
  • Якщо у вас є цілі кавові зерна, покладіть 2-3 в рот і пожуйте деякий час. Інтенсивний кавовий смак нейтралізує неприємний цибульний аромат.
  • Якщо у вас немає нічого під рукою або часу зовсім не залишилося, то можете посмоктати ароматний льодяник від кашлю або пожувати жувальну гумку, яка ніколи не підводить.

Джерело