Ніжний, легкий і смачний супчик, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
- Баклажан — 1 шт.
- Картопля — 2 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Морква — 0,5 шт..
- Гриби — 200 гр.
- Молоко — 500 мл.
- Перець чорний мелений
- Сіль
Приготування:
Почнемо з незвичайного для грибного супу інгредієнта — баклажана. Нарізаємо його на маленькі шматочки. Перекладаємо в миску, солимо і залишаємо хвилин на 20.
На дно каструлі з товстим дном наливаємо трохи олії та відправляємо сюди ж дрібно нарізану цибулю та обсмажуємо до м'якості.
Додаємо натерту на великій тертці моркву. Обсмажуємо ще кілька хвилин.
Гриби нарізаємо не надто дрібно. Можна використати заморожені гриби.
Відправляємо нарізані гриби до овочів та тушкуємо приблизно 5-6 хвилин. Солимо до смаку і додаємо чорний мелений перець. Заливаємо гриби із овочами молоком. Відразу додаємо картоплю, перемішуємо і на повільному вогні варимо приблизно 10 хвилин.
У цей час промиваємо баклажан та просушуємо паперовим рушником. Обсмажуємо на невеликій кількості рослинної олії (приблизно хвилин 5).
Коли картопля практично готова, відправляємо до картоплі баклажан, додаємо приблизно 800 мл окропу, доводимо до кипіння і варимо ще 5-6 хвилин на повільному вогні.
Даємо настоятися супу хвилин 5 і все готово! Це дуже смачно!
Залиште відповідь