Простий рецепт домашніх пончиків — радимо готувати подвійну порцію

За цим рецептом можна дуже просто і швидко приготувати домашні пончики, які при смаженні вбиратимуть мінімум жиру. Обов'язково спробуйте, виходить дуже смачно!

Інгредієнти:

  • вода — 100 мл;
  • цукор — 2 ст.л;
  • дріжджі — 1 ст.л;
  • молоко — 150 мл;
  • сіль — 0.5 ч.л;
  • борошно — 380 гр;
  • вершкове масло — 1 ст.л;
  • олія для смаження.

Приготування:

До теплої води додайте цукор та дріжджі. Добре перемішайте та залиште на 10 хвилин. Додайте до дріжджів молоко, частинами введіть борошно, додайте сіль, вершкове масло і замісіть однорідне пружне тісто, інформує Ukr.Media.

Накрийте ємність із тістом харчовою плівкою і залиште на 30 хвилин. За цей час тісто збільшиться у розмірах у кілька разів.

Розділіть тісто на 12 рівних частин, з кожної частини сформуйте кульку. Накрийте плівкою заготовки і залиште в теплому місці на 20 хвилин.

З підготовленого тіста сформуйте пончики.

Обсмажуйте пончики в розпеченій олії до золотистого стану.

Оформіть пончики шоколадом або посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.

Джерело