Справжній парадокс: розкрито, навіщо потрібен цукор під час засолювання риби

Здавалося б, все просто — хочете зробити засолювання риби, використовуйте сіль! Адже все логічно. Але ні, деякі рекомендують додавати ще й цукор. Постає питання, навіщо, інформує Ukr.Media.

Виявляється, цей простий і не одразу всім зрозумілий лайфхак робить посол риби просто чудовим. Річ у тім що:

  • якщо ви додаватимете по 30 г цукру на 1 кг рибки, то м'ясо вийде шалено соковитим.
  • ще цукор не дасть вам пересолити страву, якщо раптом захопитеся і насиплете більше солі, ніж потрібно. Цукор все гармонізує.
  • М'ясо залишиться дуже ніжним та еластичним, якщо додати цукор. Без нього філе та тушка стануть жорсткими.
  • Смак риби розкривається набагато краще, якщо до неї додати цукор при засолювані. При цьому солодкого присмаку у м'ясі не буде.

Як правильно засолювати рибу з цукром

  • Спочатку покладіть рибку в глибоку ємність.
  • Приготуйте сам розсіл: співвідношення води та солі 3 до 1.
  • Дочекайтеся, коли сіль повністю розчиниться у воді та додайте цукор. Сюди можна додати й спеції, наприклад, коріандр, лавровий лист або перець.
  • Залийте отриманим розсолом рибку і залиште на 10 днів у холодильнику.

До речі, такий розсіл можна робити не лише для рибки, але ще й для грибів чи навіть капусти!

Джерело