Як зробити хліб кориснішим: допоможе проста процедура

Хліб із борошна 1 сорту або цільнозернового борошна — дуже корисний продукт. Лікарі рекомендують на день з'їдати 2-3 шматочки хліба. В Україні багато хто звик вживати його більше. Для них є прекрасна новина, інформує Ukr.Media.

Експерт Національної служби охорони здоров'я Великобританії доктор Каран Раджан назвав простий процес, який знижує глікемічний рівень цього продукту, збільшуючи можливу добову порцію його вживання.

Глікемічний індекс — це здатність швидко або повільно збільшувати рівень цукру в крові при споживанні вуглеводів з їжі.

Фахівець підказав, що цього можна досягти всього лише заморожуванням і подальшим підсушуванням на деку або підсмажуванням у тостері скибочок хліба.

При цьому більша частина крохмалю в хлібі переходить у ретроградний стан, тоді він не повністю засвоюється організмом. Навпаки, діє на зразок клітковини — допомагає травленню. Його перетравлення сповільнюється, цукор у крові не підскакує, а відчуття ситості настає швидше.

Нагадаємо, що стаття має інформаційний характер, слід проконсультуватися з фахівцем.

Джерело