Чи дійсно зберігання хліба в холодильнику робить його кориснішим

Експерти розповіли, чому зберігання хліба в холодильнику є не найгіршою ідеєю, інформує Ukr.Media.

Порада буде корисною для людей, які намагаються мінімізувати ризик розвитку метаболічних змін.

У Мережі можна зустріти поради про те, що хліб потрібно зберігати в холодильнику, зокрема заморожувати.

Ми вирішили розібратися в цьому. Виявляється, що рекомендації зберігати хліб в холодильнику мають цілком наукове обґрунтування.

Дослідження показують, що вживання хліба, що зберігався в морозилці, запобігає сплеску інсуліну в крові, знижує ризик метаболічних порушень і серцево-судинних захворювань.

При цьому зовсім не обов'язково вживати крижаний хліб. Його можна розморозити в мікрохвильовці, підсмажити в тостері або на сковороді.

Завдяки таким маніпуляціям підвищення рівня глюкози в організмі знижувалося щонайменше на чверть.

Найкращий ефект було зафіксовано за такої послідовності: заморожування, розморожування і підсмажування.

У такому разі зниження рівня глюкози в учасників дослідження сягало 39%.

Джерело