Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде не гірше за молоду

Картопля — один із найпопулярніших овочів у світі, з якого готують безліч різноманітних страв. Наприклад, в Америці найчастіше смажать такий коренеплід у фритюрі. В Італії з картоплі готують ніжні ньокки, а в Україні — відмінні галушки. Але чи можна перетворити залежаний овоч на шикарну страву? Однозначно. Тільки для цього необхідно знати, як варити стару картоплю, інформує Ukr.Media.

Якщо у вас довго лежить коренеплід, пам'ятайте, що готувати його потрібно з особливим інгредієнтом. Лише один додатковий продукт під час варіння картоплі (і це не сіль) допоможе поліпшити смак страви, перетворивши її на добротний гарнір.

Як варити стару картоплю: головні поради.

Використовуйте цукор

Щоб усунути смак залежалого коренеплоду, слід використовувати звичайний білий цукор. 1 ч. л. такого продукту допоможе вам приготувати приголомшливий овочевий гарнір. Спершу гарненько промийте картоплини, які почали зморщуватися. Залийте їх холодною водою і залиште на 1 годину за кімнатної температури. Завдяки такій невеликій процедурі бульби стануть більш пружними.

Далі очистіть картоплю. Наріжте її довільними шматочками. Помістіть картоплю в каструлю та залийте водою. Відправте ємність з овочем на вогонь. Доведіть її вміст до кипіння. Потім додайте 1 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. лимонного соку і сіль за смаком. Акуратно перемішайте і варіть картоплю до готовності на помірному вогні.

Маленькі нюанси

Картопля шматочками. Якщо ви не бажаєте робити пюре, вибирайте овоч із невеликим вмістом крохмалю. Тоді в процесі варіння він не розвалиться і буде відмінно тримати форму. Найкраще брати бульби однакового розміру. У цьому разі вони зможуть одночасно дійти до готовності. Заливайте нарізану картоплю холодною водою, а не киплячою. Якщо використовувати гарячу рідину, овоч обволікатиметься крохмалем, а цього не потрібно допускати.

Картопляне пюре. Для товченої картоплі вибирайте сорти, які містять багато крохмалю. Вони добре розварюються. Розминайте готову картоплю за допомогою спеціального товкача. Не використовуйте для цієї мети блендер, інакше гарнір перетвориться на неприємну клейку масу.

До слова, після чищення картоплі не тримайте її протягом довгого часу у воді. Адже тоді вона може втратити свої смакові властивості. Не забувайте про використання цукру і лимонного соку під час варіння залежаного коренеплоду, а також про всі перераховані вище нюанси його приготування. Тоді навіть зі зморщеної старої картоплі ви зможете робити казково смачний гарнір.

Джерело