Біологи розповіли, за якими ознаками можна визначити неякісний хліб. Обираючи в магазині батон, слід звертати увагу на його зовнішній вигляд, текстуру і запах, інформує Ukr.Media.
Неякісний хліб надто легкий і навіть здається невагомим, якщо взяти його в руки, а кірка може бути занадто твердою, майже кам'яною. Також від нього може виходити гнилий або хімічний запах, що не має нічого спільного з приємним ароматом хорошого м'якого хліба. Під час здавлювання якісний хліб, спечений при правильній температурі та без додавання шкідливих інгредієнтів, не повинен злипатися.
Неякісний хліб часто містить велику кількість шкідливих добавок і консервантів, які можуть бути шкідливими для здоров'я, спричиняти алергії та негативно впливати на травну систему, зазначили експерти.
Крім того, хороший хліб не повинен покриватися пліснявою через два дні після його купівлі.
Залиште відповідь