Однією з головних помилок під час приготування гречки є недостатньо промита крупа, яка може дати неприємний гіркий присмак, заявили кухарі. За їх словами, гречка також може втратити свій смак і поживні властивості, якщо її переварити, інформує Ukr.Media.
Багато хто пропускає цей важливий крок. Промивання гречки дає змогу видалити зайвий крохмаль і гіркоту, яка може бути присутня в ній. Недостатньо промита гречка може мати неприємний гіркий присмак.
Експерти підкреслили, що гречка має варитися близько 15-20 хвилин після закипання води. Кухарі зазначили, що каша має залишитися трохи жорсткою, але при цьому мати приємну текстуру. Фахівці додали, що найчастіше при приготуванні гречки використовують невизначені пропорції, а це, своєю чергою, може призвести до недосолу або пересолу крупи. Ідеальне співвідношення — дві чашки води на одну чашку гречки.
Залиште відповідь