Відмова не на користь: нутриціологи розповіли, чому шкідливо не їсти борошняного

Останнім часом дедалі більше людей намагаються уникати вживання борошняних виробів, побоюючись їхнього негативного впливу на здоров'я. Однак нутриціологи стверджують, що повна відмова від хліба не є правильним рішенням, інформує Ukr.Media.

Завдяки безлічі корисних інгредієнтів, хліб може бути цінним джерелом вітамінів і мінералів. Вітаміни групи В, що містяться в хлібі, сприяють нормалізації нервової та серцево-судинної систем, а також поліпшенню роботи кишківника. Вітамін Е є потужним антиоксидантом, бере участь у синтезі ДНК і стабілізації еритроцитів та м'язової тканини. Крім того, хліб багатий на калій, магній, кальцій, фосфор, хлор, залізо, ванадій, марганець, кобальт та інші елементи, які в організмі краще засвоюються з хлібних виробів.

Фахівці настійно рекомендують не виключати хліб із раціону, оскільки його включено до національних рекомендацій з харчування розвинених країн, а Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує вживати його не менше 25 грамів на добу.

Однак слід робити вибір на користь здорових хлібобулочних виробів. Не рекомендується вживати білі пишні булки або круасани, перевагу варто віддавати борошняним виробам із житнього або грубо помеленого борошна. Хлібці також можуть бути гарним варіантом, оскільки вони зазвичай виготовляються з урахуванням правил правильного харчування.

Якщо можливо, найкраще пекти хліб самостійно, використовуючи незбиране зерно й уникаючи добавок, цукру та дріжджів. Такий "правильний" хліб буде справжнім джерелом корисних елементів і стане чудовою альтернативою магазинному продукту.

Джерело