10 Незвичайний рецепт маринованої картоплі, яка може виступити як оригінальна закуска або як інгредієнт для салатів

Мариновані помідори, огірки, гриби… такими закусками вже нікого не здивуєш. А ось маринована картопля — це справді щось нове та цікаве. Картопля, приготовлена за цим рецептом, може виступити як самостійної закуски, так і як інгредієнт для всіма улюбленого олів'є, вінегрету та інших салатів, інформує Ukr.Media.

На одну банку об'ємом 1,5 літра знадобиться:

  • картопля — 1 кг;
  • гострий перець 1,5 шт.;
  • морква — 1 шт;
  • лавровий лист — 1 шт;
  • часник — 4 зубчики;
  • насіння кропу — 1 ч.л;
  • 5 видів ароматного перцю (перець чорний, білий, зелений, рожевий, запашний) — 1 ч.л;
  • цукор — 1 ч.л;
  • сіль крупна — 2 ч.л;
  • оцет (70%) — 1 ч.л.

Приготування:

Залийте картоплю окропом, поставте на сильний вогонь і після закипання проваріть 3-4 хвилини.

Беріть дрібну картоплю. Якщо картопля велика, її необхідно розрізати навпіл.

На дно банки об'ємом 1,5 л покладіть лавровий листок, насіння кропу, часник, моркву, гострий перець. Наповніть банки картоплею, зверху засипте цукор, сіль і додайте оцет.

Залийте банки окропом і щільно закрийте кришками. Залиште заготовки до повного остигання, а потім приберіть на зберігання. Закуску можна буде подавати до столу вже за 2 тижні.

Джерело