Щосуботи на ярмарку можна буде посмакувати продукцією власного виробництва місцевих фермерів та краще познайомитись з локальними виробниками.
Відтепер фермери-крафтовики Львівщини матимуть місце, де безпосередньо можуть зустрітися зі своїм споживачем та популяризувати свій продукт на місцевому рівні. Все тому, що у Львові від сьогодні запрацював Хаб популяризації продукції локальних виробників.
У перший день відкриття на ярмарку крафтові виробники зі Львівщини представили свою продукцію: сири, мед, фрукти з власного саду, ковбаси за домашніми рецептами, супові набори, хліб та іншу хлібобулочну продукцію.
«Величезне дякую організаторам за круту ідею – створити в одному місці хаб, де наші фермери зможуть поспілкуватися, обмінятися досвідом та реалізувати свою продукцію, залучати нових клієнтів. Такі проєкти націлені на підтримку місцевих виробників і це дуже круто. Своєю чергою, Львівщина є лідером за фінансовою підтримкою аграріїв. З обласного бюджету в межах Комплексної програми у поточному році спрямували майже 48 мільйонів гривень. Ми перша область, яка у час війни, змогла успішно реалізувати таку програму», – запевнив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
Працюватиме Хаб щосуботи з 10:00 до 16:00 за адресою: вул. Княгині Ольги, 98К (приміщення №49).
Окрім ярмарків, тут будуть відбуватися семінари, навчання для виробників крафтової продукції, а також усіх, хто лише планує створити власний агробізнес.
«Ми представили 10 видів сиру з коров’ячого молока, які виготовили за авторською рецептурою. У них насичений смак, жодним чином не схожий на сир, куплений в супермаркеті. Дуже круто, що з’явилось місце, де ми можемо популяризувати свою крафтову продукцію», – поділилась співзасновниця сироварні «Гарбузовий рай» Соломія Братах.
«Я працював в Іспанії 11 років, потім повернувся додому і почав виготовляти сиров’ялену продукцію уже в Україні, залучивши технології, про які я дізнався за кордоном. Ковбаси не містять жодного підсилювача смаку – усе натуральне. Якщо на пакуванні написано «ковбаса з в’яленими томатами», то це повністю відповідає дійсності. Основа – маринування в морській солі. Ви можете спробувати ковбасу з апельсином у білому вині, з пармезаном, з білими карпатськими грибами», – розповів агровиробник Василь Кіт.
Організаторами відкриття Хабу популяризації продукції локальних виробників є ГО Сільськогосподарський дорадчий центр «Фермерська країна» за підтримки Програми USAID «Конкурентноспроможна економіка України». Співорганізатори – члени СК «Фермерська родина».
До слова, Львівська область завдяки обласній програмі значний фінансовий ресурс спрямовує також на підтримку агропромислового розвитку. У поточному році на підтримку сільського господарства з обласного бюджету спрямували 47,9 млн грн. Також державна програма Програма «єРобота» допомагає розвивати садівництво, підприємства переробки та сприяє створенню нових сімейних фермерських господарств.
Упродовж січня-вересня 2023 року 38 суб’єктів господарювання отримали право на отримання грантів в сумі 82,7 млн грн. Також аграрії залучили 27,3 млн. грн на розвиток аквакультури, овочівництва, ягідництва в межах пілотного проєкту ФАО.
Прес-служба Лівівської обласної військової адміністрації
Залиште відповідь