Страви, які краще готувати на вершковому маслі: будуть набагато смачнішими та кориснішими

На думку багатьох, здорове харчування вимагає готувати продукти з якомога меншою кількістю жиру. І це правда, інформує Ukr.Media.

Вершкове масло вважається таким же шкідливим, як і інші види жиру, що використовуються під час приготування їжі.

Але є страви, які стають смачнішими і навіть кориснішими, якщо в них додати вершкове масло.

Ось як можна швидко і легко збагатити і зробити своє меню кориснішим для організму, додавши всього один інгредієнт — вершкове масло.

Різноманітна випічка

Щоразу, коли вам захочеться приготувати смачний пиріг або домашній хліб, зробіть ставку на вершкове масло. Так вони стануть пишнішими і набагато смачнішими.

Кількість жиру буде рівно стільки, скільки необхідно. Вони танутимуть у роті, і всі проситимуть ще.

Солодкі глазурі та всілякі креми

Перше, що спадає на думку, коли мова заходить про масло, це кондитерські вироби. І на це є причина.

Використання вершкового масла для приготування кремів і глазурі для тортів зробить їх абсолютно ідеальними — м'якими, пишними, смачними, такими, що пестять.

Листкове тісто

Якщо ви готуєте його вдома самі, то найкращий результат ви отримаєте, якщо будете використовувати вершкове масло. Тісто підніметься, стане пишним, приємним на смак і з ідеальним прошарком.

Соуси

Якщо ви любите експериментувати і вручну готувати соуси для салатів, м'яса, супів або інших гарнірів, знайте, що масло додасть їм м'яку й ефірну текстуру. Крім того, що вони будуть більш корисними, вони стануть чарівно смачними.

Під час приготування стейків, як начинки

Щойно ви приготуєте стейки, як зазвичай, покладіть на них невеликий шматочок вершкового масла, поки вони ще теплі. Воно розплавиться і надасть чудового смаку м'ясу. Це трюк для справжнього кулінарного шедевра. Додайте спеції за смаком.

Масло коричневе

Його використовують для приготування перелічених вище страв, зокрема — для солодкої випічки. Це надає їм чудового горіхового смаку. Зробити його можна зі звичайного вершкового масла.

Необхідно нагріти посудину до середньої температури, в яку покласти масло. Після розплавлення зменшіть температуру. Ви помітите, що коричневі частинки починають відділятися. Згодом усе масло стане коричневим і дуже ароматним.

Джерело