Для чого досвідчені господині кип’ятять сік у сковорідці

Багато людей, особливо ті, хто не має достатнього досвіду в кулінарії, можуть бути незнайомі з причиною, через яку досвідчені господині вважають за краще додавати сік у сковорідку, інформує Ukr.Media.

В опитуванні з досвідченими господинями було виявлено кілька методів, які допоможуть вам визначити якість фруктового соку з магазину. Адже коли ми купуємо продукти, особливо такі важливі для нашого здоров'я, як соки, ми хочемо бути впевнені в їхній якості.

Багато людей обізнані про те, що на сьогодні в магазинах представлено небагато натуральних соків. Деякі виробники, до того ж, додають цукор, розбавляючи продукт водою. Проте, якщо ви ретельно стежите за рівнем споживання цукру у вашій родині, рекомендується перевіряти вміст цукру в соках перед покупкою.

Для цього експерименту вам знадобиться сковорідка і сік. Налийте сік у сковорідку і розігрійте його, намагаючись довести до кипіння. Якщо в соку міститься багато цукру, то під час нагрівання він почне карамелізуватися, надаючи напою солодшого й ароматнішого смаку. Але якщо сік не містить доданого цукру, то він залишиться без змін і не зазнає жодних хімічних реакцій під час нагрівання.

Джерело