У літню пору в нашому раціоні обов'язково присутні свіжі овочі. З особливим задоволенням у спекотну погоду ми їмо огірки. І це не дивно! Вони на 95 % складаються з води і чудово втамовують спрагу. А ще огірок вельми корисний, він містить у собі вітаміни, мікро- і макроелементи. Найсмачніший огірочок — хрусткий. Тільки ось не всі плоди такі, інформує Ukr.Media.
Сьогодні ми розповімо вам про один трюк, яким користуються шеф-кухарі в ресторанах. З цією кулінарною хитрістю будь-який куплений вами огірочок стане ну дуже хрустким і смачним.
Що зробити з огірками, щоб вони порадували їдця хрускотом і насиченим смаком?
Існує чимало кулінарних хитрощів, про які варто знати сучасним господиням. Однією з них, придуманою професійними кухарями, ми рекомендуємо користуватися в літню пору, щоб надати огіркам ще більше хрускоту. Беріть і ви цей прийом на замітку!
Щоб поліпшити смакові якості пухирчастого плоду, досить просто натерти його сіллю незадовго перед вживанням у їжу. Ця недорога кухонна приправа зробить огірок ну дуже хрустким! Але і це ще не все…
Завдяки тому, що ми натираємо огірки сіллю, перш ніж їх з'їсти або додати до салату, ми отримуємо й такі позитивні ефекти:
- Видаляємо з плодів зайву вологу. Сіль відмінно витягує з плодів надлишки рідини. Це дає змогу не тільки надати пухирчастому плоду більше хрускоту, а й поліпшити його консистенцію. Огірок стає менш водянистим і більш щільним.
- Зберігаємо овочі свіжими. А все тому, що сіль — чудовий консервант! Оброблені цією приправою огірочки довго не втрачають свій привабливий зовнішній вигляд, не зморщуються, не тьмяніють. Вони залишаться такими ж пружними, як щойно зірвані з грядки плоди.
Сіль уповільнює процеси розкладання і гниття, що приводять овоч у непридатність. Навіть якщо ви плануєте зберігати огірки в холодильнику, їх однаково варто натерти сіллю, щоб продовжити термін їхнього "життя".
- Покращуємо смак огірків. Цей літній овоч містить у собі таку речовину, як кукурбітацин. Її надлишок призводить до того, що в плодах з'являється гіркота. Сіль же відмінно вирішує цю проблему. Перш ніж похрумтіти огірочком, відріжте в нього край із плодоніжкою і натирайте зріз сіллю, поки не з'явиться піна. Вона-то і буде свідчити про розпад кукурбітацину.
Як правильно натирати ці плоди сіллю, щоб поліпшити їхній смак і додати м'якоті хрускоту? Усе дуже просто! Розріжте овоч на 2 частини (поздовжньо). Посипте зрізи сіллю і потріть половинки одна об одну.
Щоб сіль глибше вбралася в огірок, в його м'якоті варто зробити кілька надрізів.
Огірок можна легко і без особливих зусиль зробити набагато смачнішим, якщо використовувати цей простий лайфхак із сіллю. А ще він дасть вам змогу в рази подовжити свіжість цього літнього плоду.
Залиште відповідь