Час заготовок на зиму — найгарячіша пора на кухні. Причому у прямому розумінні, інформує Ukr.Media.
Одні жінки вважають за краще мити банки вручну, а потім дезінфікувати їх на паровій бані, інші витримують тару в розігрітій духовці. Але все це просто кам'яний вік, якщо в даний момент у вас простоює посудомийка.
Розповімо про переваги даного методу і всього про один мінус.
Плюси обробки банок у посудомийці
Тут і розповідати особливо нічого. Досить просто порахувати, скільки часу та води йде на миття 5-10 банок об'ємом по 0,5 та 3 літри, які традиційно використовуються для закручування варень та компотів.
Але й на цьому поневіряння не закінчуються. Попереду обов'язкова стерилізація тари позначеними способами.
При цьому не можна забувати помістити в окріп металеві кришки.
Куди простіше завантажити тару в посудомийну машину та запустити стандартний цикл миття.
Мінуси
Безперечно, обробляти в посудомийці має сенс відразу більше 5 банок. Інакше шкіра вичинки не варта. Найменшу кількість дешевше обдати парою.
До того ж цикл стандартного миття може досягати 1,5-2 годин, залежно від моделі.
Але інших способів одночасного миття та стерилізації банок для закаток господині поки не придумали.
Залиште відповідь