Зробити сирну плетінку з начинкою під силу кожному, її ніжний смак не залишить нікого байдужим. Досвідчені господині рекомендують готувати відразу подвійну порцію, тому що ця випічка з'їдається моментально, інформує Ukr.Media.
Для приготування 2-х сирних плетінок з начинкою знадобиться:
- сир — 300 гр;
- цукор — 160 гр;
- ванільний цукор — 5 гр;
- сіль — щіпка;
- рослинна олія — 80 гр;
- яйце — 3 шт;
- борошно — 360 гр;
- розпушувач — 2 ч. л;
Приготування:
Начинку для плетінки можна вибрати будь-яку. Відмінне поєднання — 150 г джему + 70 г родзинок і 150 г згущеного молока + 70 г горіхів.
З'єднайте сир, цукор, сіль, ванільний цукор і яйця у великій мисці і за допомогою погружного блендера перетворіть в масу однорідної консистенції.
У кілька прийомів додайте до сирної маси просіяне борошно, змішане з розпушувачем. Замісіть однорідне, пружне тісто, яке не прилипає до рук. Розділіть тісто на 2 рівних частини.
Сирну плетінку можна приготувати як у формі, так і без неї.
Викладіть половину тіста на стіл, присипаний борошном, і розкачайте в тонкий пласт. Рівномірно розподіліть на тісті обрану начинку.
Заверніть заготовку в щільний рулет, покладіть швом вниз і розріжте на 2 частини, не доходячи до краю кілька сантиметрів.
Сплетіть з тіста косу начинкою вгору, щоб отримати красиву плетінку.
Підготовлену плетінку викладіть на деко або в форму. Аналогічним чином підготуйте другу плетінку. Викладіть на плетінки маленькі шматочки вершкового масла і випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.
Експериментуйте з начинками, щоб щоразу радувати близькі різними смаками сирної плетінки.
Залиште відповідь