Не викидайте часникове лушпиння: застосування на кухні та на дачі

Часник — це той інгредієнт, без якого не обходиться практично жодна страва. Ми часто використовуємо його, щедро додаючи в страви. Але ось часникове лушпиння нам зовсім не цікаве, ми без жалю відправляємо його в смітник. А даремно, адже у нього є маса корисних застосувань, інформує Ukr.Media.

Сьогодні ми розповімо, чому потрібно збирати часникове лушпиння, а не викидати його.

Часникове лушпиння

Після того як очистите часник, не піддавайтеся спокусі викинути лушпиння. Спочатку прочитайте нашу статтю. Ви дізнаєтеся, наскільки воно може вам стати в нагоді. Для початку давайте поговоримо про те, як лушпиння може стати в нагоді нам на кухні. Адже воно все ще зберігає стійкий часниковий аромат.

Воно ідеально підійде для додавання в бульйон або суп. Лушпиння віддасть рідині весь аромат, після чого його можна акуратно зібрати ситечком. Можна навіть зробити цілий запашний мішечок. Для цього візьміть марлю, покладіть в неї лушпиння, лавровий лист і іншу сушену зелень за смаком. Такий мішечок можна відправити в будь-яку страву, а після приготування просто дістати його. Аромат приголомшливий, але в страві немає ніяких зайвих листочків.

Навіть європейські пекарі не викидають часникове лушпиння. Вони підсушують його в духовці, подрібнюють в ступці до порошкоподібного стану, а після додають в тісто. Така приправа надасть хлібу неймовірний аромат.

Багато страв готується з використанням часнику в лушпинні. Зокрема через те, що воно володіє насиченим ароматом. Можна робити так при запіканні овочів. Просто зріжте верхню частину головки часнику, скропіть олією і відправте до овочів. Запечений часник можна використовувати як інгредієнт для соусу. За схожою схемою готують справжній плов.

Застосування лушпиння на дачі

Всім відомо, що часник має антибактеріальні властивості. Тому його корисно не тільки їсти, але і використовувати в якості захисту для рослин. Наприклад, можна приготувати настій з лушпиння. Замочіть його на 5 днів у теплій воді. Після процідіть і обприскуйте кімнатні рослини. Цей відвар допоможе захистити рослини від попелиці і павутинного кліща.

Схожий настій можна використовувати як засіб від колорадського жука. Можна замочити лушпиння у воді на ніч, а вранці обприскати наземну частину картоплі. Колорадський жук буде триматися подалі від вашого врожаю.

Якщо ви зберігаєте моркву або інші овочі в будинку, можна убезпечити їх за допомогою лушпиння. Просто посипте овочі сухим лушпинням. Це захистить їх від гниття і продовжить термін зберігання.

Думаємо, ми вже переконали вас в тому, що не варто викидати часникове лушпиння. Адже воно стане в нагоді не тільки для готування, але і для городніх робіт. Сподіваємося, всі ці методи допоможуть вам в господарстві!

Джерело